Samen voor een hartslag

2022 was in allerlei opzichten een zeer enerverend jaar. We klommen uit het coronadal, waarna nieuwe uitdagingen zich aandienden waaronder stijgende energieprijzen, hogere loonkosten en inflatie. Hierop hebben we onze bedrijfsvoering aangepast en onze strategie aangescherpt.

De focus ligt weer op waar we in de kern het beste in zijn: simulatieonderwijs, meldkameronderwijs, CRM teamtrainingen en het opleiden van instructeurs in de zorg. Samen hebben we alle uitgestelde scholingen ingehaald, zijn we nieuwe samenwerkingen aangegaan en hebben we onderwijsprogramma’s aangepast aan nieuwe protocollen en richtlijnen. We ontwikkelden CRM teamtrainingen op maat met het Zuyderland Medisch Centrum, Isala en het LangeLand Ziekenhuis en hebben met het echosimulatie programma actief bijgedragen aan een betere kwaliteit van de echoscopie in Nederland. 
Hartelijk dank voor het onverminderde vertrouwen in ons. Daarvoor doen we het en dat biedt perspectief!

METS Center team

We werkten in 2022 nog harder dan we altijd al deden en hebben ons met hart en ziel ingezet. Het resultaat mag er zijn. Een flinke groei van het aantal uitgevoerde scholingen in 2022 en de hoogste waardering voor het onderwijs sinds ons 15-jarig bestaan. Een prestatie van formaat van ons voltallige team waar ik ongekend trots op ben!

Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD), wat is dat?

In Nederland dragen zo’n 65.000 mensen een ICD. Elk jaar komen er een paar duizend bij. In 2022 maakten we een Samen voor een hartslag-podcast met ICD-drager Marcel Samuels. De ICD is nog te onbekend en zijn missie is dat te veranderen. Marcel is medium care verpleegkundige bij de RAVU en voorheen CCU- en hartcatheterisatiekamer verpleegkundige. Hij vertelt over het gebruik van de ICD en hoe het is om vanuit een ander perspectief betrokken te zijn bij de implementatie. Een informatieve podcast die van nut kan zijn voor zorgprofessionals op de meldkamer, de ambulance en in het ziekenhuis. Te beluisteren via alle gangbare podcast apps en via de website van het METS Center.