Overzicht 2022

Het METS Center in 2022 onderwijs heeft gegeven aan meer dan 3000 zorgprofessionals?

Lichtpunten in 2022

16 februari
Feestelijke start eerste opleiding Centralist Zorgcoördinatiecentrum
(C-ZCC)!
14 maart
SAVE'r trainingen

De tweede SAVE’r van in totaal acht trainingen voor anios, tropenartsen en klinisch verloskundigen. Oefenen op baringsfantoom en met simulatiepatiënt (lotus).

5 april
IMC Weekendschool

Laaiend enthousiaste kinderen ontvangen van de IMC Weekendschool waar het METS Center al jaren mee samenwerkt. 44 kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas genoten van het programma. Hiermee is het thema Geneeskunde op gedenkwaardige wijze afgesloten.

29 april
Bachelor Medische Hulpverlener (BMH)

Feestelijke afsluiting van een mooi traject voor de Bachelor Medische Hulpverlener (BMH) van de Hogeschool Utrecht waarbij studenten met de afstudeerrichting SEH en Ambulance gedurende zes weken twee dagen per week simulatieonderwijs hebben gevolgd.

2 mei
ALS scenariotraining

ALS scenariotraining voor Inca Medical. Het METS Center geeft jaarlijks scenariotraining aan anesthesiemedewerkers met dit jaar extra aandacht voor algoritme en de niet-technische vaardigheden (CRM).

17 juni
Certificaat SESAM in the pocket!

Na de SSH-accreditatie nu ook Europese erkenning voor het METS Center.

4 juli
Extra oefenmogelijkheden

Het METS Center bood extra oefenmogelijkheden aan echoscopisten en verloskundigen om snel te kunnen voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen van de BEN en KNOV. Zij konden zo de puntjes op de -i- zetten en werken aan hun logboek termijn.

7 september
Podcast over GGB

Podcast over Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). ​Wat is de rol van de regionale ambulancevoorzieningen, meldkamers en ziekenhuizen bij rampen, grote ongevallen en crises? Wat is GGB en hoe werkt dit in de praktijk?

8 september
Coaching Antoni van Leeuwenhoek

Coaching on the job van het METS Center bij het OK-complex van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. In het voorjaar van 2022 is gestart met het opleiden van hun trainers. In september was de generale repetitie voor de eigen trainingen. 

22 - 23 september
EMS Bootcamp

Memorabele tweedaagse EMS Bootcamp: de tiende training aan een groep bevlogen ambulancezorgprofessionals uit diverse regio’s.

8 oktober
Presentatie OK symposium

Twee keer een presentatie gegeven over mentale simulatie in de zorg tijdens het OK symposium ‘The future is now’ van het Radboud UMC voor en door operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en verkoeververpleegkundigen.

13, 26 en 27 oktober
Training voor Zorgcentrale Alerta

Verpleegkundig centralisten van Zorgcentrale Alerta in Hengelo zijn getraind in de toepassing van de ABCDE-methodiek en SBAR en maakten kennis met CRM aan de hand van een escaperoom. 

18 oktober
Start extra groep opleiding UCMKA
Vanwege grote belangstelling start een extra groep studenten voor de initiële opleiding Uitgiftecentralist Meldkamer Ambulancezorg (UCMKA).
25 oktober
Saba Care Foundation

In de helikopter van het Caribische eiland is het warm, lawaaiig en instabiel. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Bovenop het reguliere lesprogramma zijn artsen en verpleegkundigen van Saba Care Foundation en de piloten extra getraind op deze bijzondere omstandigheden.

8 november
CRM-teamtraining Zuyderland
Laatste van vier CRM-trainingen voor het Zuyderland Medisch centrum. Het METS Center trainde de teams neonatologie en obstetrie in de praktische toepassing van CRM om onderlinge samenwerking en effectieve communicatie binnen de teams te bevorderen.
25 november
Teamtraining WKZ/UMCU

Teamtraining ‘Echosimulatie basisvaardigheden klinische verloskunde’ op maat voor laatste groep deelnemers van het WKZ/UMCU. Zij gaven aan deze jaarlijks te willen volgen om goed bekwaam te blijven op de werkvloer.

5 december
Nieuwe website METS Center live!

De website van het METS Center heeft een frisse eigentijdse uitstraling gekregen. Met een uitgebreider trainingsaanbod, betere filteropties en eenvoudiger inschrijftraject.